A Balatonon az egyik legjobb dolog a vitorlásbérlés!

Peti barátunk örökölt egy nyaralót a Balatonon. Ennél klasszabb ajándékot nem is kaphatott volna diplomaosztójára, meg igazából, mi sem… 😀 Az évek óta lakatlan kéglire nyilván ráfért egy alapos takarítás meg némi ráncfelvarrás, de összedobtuk a pénzt, amit lehetett, megcsináltuk mi, a két kezünkkel, amíg száradt a festék a falakon, a kertben aludtunk sátorban, állati jó buli volt. Július közepe után nem sokkal végre teljesen birtokba vehettük a nyaralót, és úgy döntöttünk, eltöltünk még egy láblógatós nyarat a magyar tengernél. Persze 1-1 hétre lejöttek a csajok is, tényleg tökéletes volt.

Aztán egyik nap Peti kitalálta, hogy béreljünk vitorlást! Na de mégis honnan, hogyan? Hát a https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ cégén keresztül! Ő korábban már hallott erről az oldalról, tudta, hogy többféle rendezvényszervezéssel is foglalkoznak, így megnéztük, hogy mit kínálnak vitorlás bérlése terén. A https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ weboldalon gyorsan megtaláltuk, amit kerestünk.

Bérelhetünk rövidebb vagy hosszabb időtartamra is vitorlást, akár egy hétre is. A vitorlások 6, 8 vagy 10 fő befogadására képesek, nekünk a legkisebb pont elég. A cég központja alapvetően Siófok, de Fonyódon, Füreden és Alsóörsön is vannak vitorlásaik, így igény szerint onnan is lehet bérelni.

A vitorlásokon alvóhelyek is vannak, és igen jól felszereltek: többségükön tűzhely, hűtő, vécé, tévé, és még zenelejátszási lehetőség is van. Ilyen ottalvós bulik estére lehetőség van felár ellenében étel és ital igénylésére is.

Mivel Peti csak tavaly nyáron szerezte meg a vitorlásjogsiját, mindenképp fizetnénk a hajóvezetőért is, bár lehetőség van arra is, hogy csak pár órára vegyünk igénybe ezt a szolgáltatást, amíg Peti mindent kitapasztal a vitorláson – ezen még vacillálunk, hogy melyik verzió lenne biztonságosabb… 😀

Ha ottalvós bulit tervezünk, akkor viszont nem elég a 6 fős vitorlás, ugyanis azon nincs 6 alvóhely. Esetlegesen meg lehet csinálni azt is, hogy napközben egy kisebb vitorlást bérlünk, éjszakára pedig egy nagyobbat, hogy kényelmesen elférjünk, de mivel a nagyobb úgyis a legjobban felszereltek, valószínűleg nem szórakozunk majd ezzel. De azt is biztos, hogy Petinek nem engedjük, hogy egy 10 fős vitorlást kormányozzon ide-oda…

A bérelhető vitorlások is megtekinthetőek a honlapon, külső és belső fotókkal, információkkal együtt. Elámultunk, hogy mennyi minden fér el egy vitorláson, és a belső fotók igen impozánsak! Azt is illusztrálták, hogy a 6 fő hogyan fér el éjszaka a hálóhelyeken, és már most azon röhögünk, hogy ki lesz a 3 szerencsés, aki a hatalmas közös fekvőhelyen osztozik, és a 3 még szerencsésebb, akinek külön „ágya” lesz…

A Bavaria C34 luxus vitorláshajó mellett döntöttünk végül – miután jól kiröhögtük magunkat azon, hogy pasiként van-e egyáltalán jogunk luxusvitorlást bérelni, vagy az ilyen puccos kifejezéseket meg kéne hagyni a lányoknak?? A hajó mindenesetre gyönyörű, a kezdeti tervezgetéskor csak Peti olvasta fel a telefonján az infókat a https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ oldalról, de mire ide jutottunk, már a nyaraló nappalijában hevertünk a szőnyegen, és az okostévén néztük a Peti által mutogatott fotókat. Minden fehér vagy faborítású, az ülő- és egyben alvóhelyek pedig graffitszürke huzatúak, baromi letisztult, modern dizájn. Maga a vitorlás majdnem 10 méter hosszú, és 3 és fél méter széles, 5300 kiló, és 18 paci van benne. Hirtelen mindannyian kedvet kaptunk a vitorlás jogsi megszerzéséhez!

Átnéztünk a vitorlás leírása alatt található ártáblázatot, és úgy döntöttünk, hogy mivel szeptemberben lényegesen olcsóbb a bérlés, mint nyáron, majd megszökünk egy hosszú hétvégére, hogy felelevenítsük ennek a fantasztikus nyárnak az emlékeit.

Addig pedig élvezzük a nyaraló nyújtotta örömöket, a közeli vízpartot, az árnyas kertet és a boldog semmittevést.