A bölcsességfogam rontotta el a mininyaralásom

Sose voltam annyira boldog, mint amikor végre sikerült egy nyaralót vásárolnunk magunknak a családdal a Balaton parton, aztán fel is újítottuk. Azóta, amikor lehet, lejárunk oda, mióta felnőttem, azóta sokszor kapom kölcsön a szüleimtől, barátaimmal is szoktunk odajárni, még néha szilveszterezni is szoktunk ott.

Legutóbb az augusztusi hosszúvégét töltöttük ott a barátaimmal. Nagyon készültem rá, mindenki nagyon várta, mert azelőtt pont sokáig nem tudtunk kimenni, nekem azonban sajnos ez lett végül életem legpokolibb hétvégéje. Nagyon jól éreztük magunkat pénteken este, nekem azonban mikor máskor gyulladhatott volna be a bölcsességfogam, ha nem akkor… Szóval én pénteken még fantasztikusan éreztem magam, aztán szombattól kezdve egy tortúra volt. Ennél rosszabb időzítés valószínűleg csak karácsonykor lehetett volna, bár akkor legalább el lehet menni az ügyeletre. Viszont Balatonon, a világvégén kábé nekem semmi más lehetőség nem kínálkozott, mint hogy marokszámra szedtem a fájdalomcsillapítót. Értelemszerűen ez a többiek szórakozására is rányomta a bélyegét, hiszen mindenki aggódott értem, ezért senki sem tudta felhőtlenül jól érezni magát.

Pont az egyik barátom, aki épp kinn volt velem, kérdezte, hogy ki a fogorvosom. Mondtam, hogy jelen pillanatban ingadozom, mert épp tervezek váltani, mivel ugye nemrég költöztem el a szüleimtől, Békásmegyerről a Vízivárosba, és így rohadt kényelmetlen kijárni hát kvázi a világvégére. Mivel Marci is nagyon közel lakik hozzám, mondta, hogy tud ajánlani egy nagyon jó fogászati klinikát. A II. kerületben a Kacsa utcában van, tök közel hozzám, ráadásul csak ajánlani tudja őket. Neki pont ott végezték a bölcsességfog műtétét, gyorsak, ügyesek és kedvesek voltak, szóval ő nagyon meg van elégedve a szolgáltatással. Ráadásul annyira nem is vészesen drága.

Szóval én már csak imádkoztam az életemért és vártam, hogy végre be tudjak telefonálni, hogy foglaljak egy időpontot. Reméltem, hogy mivel ennyire vészhelyzet van, és valószínűleg bölcsességfog műtét lesz ebből, gyorsan fogok majd időpontot kapni. Amint nyitottak, én kábé ilyen 3 perccel utána telefonáltam is. Tényleg nagyon koránra kaptam időpontot, és mehettem már másnap a vizsgálatra.

Valóban bölcsességfog műtét lett végül belőle. Szerencsére azonban a Marci összes információja helytállónak bizonyult: gyorsan és ügyesen dolgoztak, így végül nagyon könnyen átestem az egészen, már legalábbis bölcsességfog műtéthez képest, illetve, ha nem számítjuk azt, hogy a hosszú hétvége miatt jó pár napot szenvedtem pluszban a Balatonparton…

Most már nagyon várom, hogy amint jó idő lesz, tudjunk megint összeülni a nyaralóban. Remélem, ezúttal senkinek semmilyen egészségügyi problémája nem fogja elrontani a bulit…