A nagyi a nyaralójába futárral szállíttatja a Pb gázt

Az átlagos családoknak legtöbbször a Balaton-parton, esetleg a Velencei-tónál, vagy a hegyekben, például egy eldugott kis pilisi faluban van nyaralója.

Hát, a mi családunk ebből a szempontból sem mondható éppen átlagosnak: a mi nyaralónk Budaörsön van. Persze, inkább ősszel és tavasszal használtunk, nem nyaranta, akkor inkább lekocsikáztunk Veszprémből a Balatonhoz, de az őszi szünetet mi is gyakran töltöttük ott a gyerekekkel, nagyokat kirándultunk, és az a panoráma! Egyszerűen fantasztikus.

Most már jobbára a gyerekek töltik ott az őszi és tavaszi szünetet, édesanyám ugyanis gondolt egyet, és (természetesen a család beleegyezésével) beköltözött állandó jelleggel a nyaralóba.

Hatalmas boldogsága a panoráma mellett, hogy mióta ott lakik, futár szállítja hozzá a Pb gázt. Mert bár természetesen máskor is felajánlottuk a segítségünket, ő szeret minden megoldani magának, egyedül, inkább hív szerelőt, minthogy a bátyámtól kérjen segítséget. És ebből a szempontból nagyon jó ötlet volt Budaörsre költözni, talált ugyanis egy gázpalackot szállító céget, akik Budapesten és a város 20 km-es körzetében házhoz szállítják a megrendelt palackot. Édesanyámnak nincs más dolga, mint a megadott telefonszámon megrendelni egy ugyanakkora palackot, mint az övé, leegyeztetni egy időpontot a céggel, és már kész is. Elmondása szerint nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a munkatársak, mind a telefonban, mind a személyes szállítás alkalmával – már kétszer is rendelt tőlük.

És természetesen, ha már ennyi időt tölt Budaörsön, szoros barátságot kötött a szomszéd ezermester bácsival, aki állandóan szerel, épít, javít valamit a műhelyében. Édesanyám addig lábatlankodott ott, amíg kiderült, hogy János bácsi acetilént használ a vágáshoz és hegesztéshez, és persze rögtön rábeszélte, hogy rendeljen ő is házhoz, hiszen minek vesződne vele, ha jó áron kiszállítják. A cég ugyanis a háztartásbeli Pb gázon kívül foglalkozik motorikus gázzal, propán gázzal, oxigénnel, nitrogénnel, héliummal, szóval elég gazdag a portfóliójuk.

Bár elsőre nekem elég furcsának tűnt ez a házhoz szállításdi, mama megnyugtatott, hogy egy nagyon részletes cikket olvasott a vég honlapján arról, hogy ez mennyivel megbízhatóbb, mint a nemrég betiltott házalás, ami ugyan olcsóbb volt, de megbízhatatlan és kockázatos.

Ez a cég azonban természetesen rendelkezik a megfelelő engedéllyel, járművel és képesítéssel, így maximális szolgáltatást tudnak nyújtani teljesen törvényes úton.

Végiggondolva ez elég logikusnak hangzott, a honlapot csekkolva pedig be kellett látnom, hogy tényleg nagyon szimpatikusak, közvetlen, kedves stílus és professzionizmus jellemezte. Kicsit megnyugodtam, hogy édesanyám legalább ebből a szempontból biztonságban van a kis nyaralójában.