A nyaraló és a budapesti használt laptop esete

Egy régi osztálytársam, akivel nagyon jó barátok voltunk, néhány évvel ezelőtt kiköltözött Németországba. A kiköltözése után is tartottuk a kapcsolatot, de sajnos ritkán jár haza. A családjának van egy kedves kis nyaralója a Velencei tónál, idén nyáron pedig hazalátogattak és a nyaralót is célba vették, engem is lehívott magukhoz pár napra, mert már rég találkoztunk.

A nyaraló meglepően szép állapotban volt, ami csak azért volt különös nekem, mert két éve már, hogy nem jártak erre. De mint megtudtam a nagymamája ott töltötte a nyarat és időnként le is járt kitakarítani. Mikor még itthon laktak és iskolába jártunk, gyakran mentünk le a nyaralóhoz sütögetni és kisebb bulikat rendezni, amikor jó idő volt. Ezeknek az időknek az emlékére este tábortüzet gyújtottunk és szalonnát sütöttünk. Sokat mesélt a munkájáról, amit egyébként nagyon szeret.

Ennek kapcsán kérdezte, hogy nem tudom-e véletlenül, hogy hol kapható jó használt laptop Budapesten. Javasoltam neki, hogy inkább újat vegyen, mert jó használt laptopot szerintem nagyon nehéz venni, nem csak Budapesten, de mindenhol. De felvilágosított, hogy neki mindenképpen használt kell, mert a munkájához van egy újabb gépe, de azt személyes dolgokra nem használhatja, és ha sikerült találni egy jó állapotban lévő, jól működő használt laptopot, akkor inkább azt vesz. És a nagymamájának is keres egyet, mert neki még nincs, és mivel ritkán találkoznak, jó lenne, ha tudnának néha Skypeolni. Sajnos nem vagyok túl kompetens a témában, úgyhogy előkaptam a telefonomat és közösen elkezdtünk keresgélni az interneten.

Így találtunk rá a pcmentor oldalára, ahol használt laptopokból is széles és folyamatosan változó kínálattal rendelkeznek.  Végigböngészve az oldalt, arra jutottunk, hogy különös figyelmet fordítanak az általuk árusított használt laptopok minőségére. Teljes körűen átvizsgálják, kitisztítják, és programokat is telepítenek rá. Önmagában nekem már egy is meggyőző volt, hiszen használatra készen adják át, mintha csak új lenne. De amivel ezt sikerült megugrani, az a hozzájáró fél éves garancia. Nekem ez is csak azt mutatja, hogy teljesen biztosak abban, hogy az a használt gép, amit megvesz tőlük az ember, kifejezetten jó állapotú.

Budapesti üzleteikben a használt laptop kínálat személyesen tekinthető meg, mert, ahogy már említettem a kínálat gyakran változik, ezért nem szerepelnek a honlapon. 30-150.000 forint értékben vásárolható náluk használt gép, ami mindkettőnknek szimpatikus volt, mert egyből arra gondoltunk, hogy nincs egy kalap alá véve az összes azzal, hogy nem új, hanem ez is teljesítményfüggően változik, akárcsak az új gépek esetében.

Két nap múlva együtt jöttünk fel Budapestre, sajnos nem vettem részt a laptop vásárlásban, mert a barátom úgy határozott, hogy megnézi mind a két üzlet használt laptop kínálatát Budán és Pesten is, én pedig nem értem rá egy ilyen hosszú túrára. De már aznap este írt is, hogy milyen jól tette, hogy mindkét helyen járt, mert innen is, és onnan is hozott egy-egy gépet. Annyira örült, és olyan elégedett volt, hogy azt mondta, hogy használt laptopot csak Budapesten és csak tőlük fog venni.