Csőtörésből fürdőszoba felújítás

Egy nyaraló fenntartása nem olyan egyszerű.

Persze, szögezzük le, nem fogok panaszkodni, egy nyaraló igen nagy érték, és csodálatos dolog, hiszen nagy közös családi nyaralások, baráti iszogatások, kerti partik helyszíne, a gyerekkor emlékezete, minden szépnek és jónak helyet adó ingatlan. Ettől függetlenül ugyanannyi – ha nem több – baj van vele, mint a saját állandó lakóházunkkal. Ugye kezdjük ott, hogy az ember nem lakik benne egész évben. Változó intenzitással használja, így a karbantartás időszakos, a romlás az úgynevezett elhagyatott időszakban elkerülhetetlen.

Aztán ott van a felszerelés kérdése: minden nyáron lecipekedni a szükséges dolgokat, mint kávéfőző, edények, vagy ott is tartani mindenből egy szettet? Azért egyik sem olcsó mulatság. Sok minden múlik persze azon, hány ember használja az adott házikót. Mi már a nagy családdal járunk le, illetve barátokkal, akik szintén – ahogy mi is – gyerekkel érkeznek. Nekik pedig más igényeik vannak, mint nekünk, felnőtteknek. Az egyik ilyen a fürdőszoba kérdése, hiszen nekik kád kell, én meg bevallom évtizedek óta nem vagyok hajlandó máshogy fürödni, mint zuhanyzóban. De hát hány olyat látsz a lakberendezési magazinokban, hogy fürdőszoba ötletek – kád és zuhanykabin egyben? Elárulom, nem sokat!

fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben

A múlt télen mi is kifogtuk azt, amit szerintem sokan a környéken a nagy hidegek miatt: egy jó kis csőtörést. Elfagytak a csövek, és egyszerűen menthetetlen lett a ház összes vizesblokkja. Még a konyha csak hagyján volt, de a fürdő nagyon rossz állapotba került. Ezért kerestem valami olyan weboldalt, ahol nemcsak segítenek a megvalósításban, de ötleteket is adnak, hogy mielőtt bármibe belekezdünk, mi, a tulajdonosok, már rendelkezzünk némi infóval. Így kértem árajánlatot a furdoszobaotletek.hu-tól, ahol nagyon készséges válaszokat kaptam.

A honlapon nagy figyelmet szentelnek az ötleteknek. Eligazítják az embert ebben a dzsungelben, ami a fürdőszoba – de igazából akármilyen – felújítás körülménye. Szerencsére, mikor megemlítettem nekik a speciális igényeinket, teljesen természetesen fogadták. Voltak ötleteik, javaslataik, és lényegében segítettek is megtervezni magát a belső teret.

Nagyon jó volt, hogy nem voltunk egyedül hagyatva ezzel, és igazi profiktól kérhettünk tanácsot. Kedvesen elmagyarázták, hogy a fürdőszobaötletek kádra és zuhanykabinra egyben nem azért nem szerepelnek a magazinokban, mert ne lenne megvalósítható, csupán talán kisebb mostanában erre az igény. Mi viszont tudtuk hogy kell a kád is a gyerekeknek játszani, kacsát úsztatni meg amit akarnak, én viszont egy, a vízparton töltött nap után csak egy langyos zuhanyra vágyom, és ez az, amiből tényleg nem engedek.

A profi cégen kívül persze a nyaralót használó egész család és a barátok is segítettek a folyamatban. Volt, aki takarított, volt, aki tervezett, de mindenki kivette a részét a munkából.

Szerintem, ha fürdőszobát akarsz – vagy muszáj – felújítanod, akkor az első lépés, hogy gondold át, mit is és hogyan szeretnél. Ha pedig profi segítség kell, akkor katt ide, hidd el, minden rendben lesz!