Így örök emlék marad

A párommal nagy utazók vagyunk. Mindig igyekszünk félretenni annyit, hogy legalább félévente elmehessünk valahova, legyen az külföld vagy belföld, egyszerűen ez a szenvedélyünk.

Már sok éve, hogy együtt vagyunk, ilyenkorra pedig kezd nehezebbé válni az ajándékozás, ezért azt a rendszert találtuk ki, hogy valami kézzel készített, egyedi, nem túl drága dolgot adunk ünnepekre a másiknak. Nekem ez fekszik is, mert szeretek kézműveskedni és vannak is jó ötleteim, a párommal viszont már kicsit más a helyzet, ugyanis szegény elég kétbalkezes. Nem kérhetjük számon, hiszen pasi. Eleinte megpróbált ő is alkotni valamit, de a végeredmény nem lett egészen olyan, mint amilyet előre elképzelt.

Tavaly azonban szembejött vele egy weboldal, ahol humoros és egyedi pólókat lehet nyomtatni. Az ember rengeteg ilyet lát úton-útfélen. Tipikus feliratok, hogy „Én egy tetovált apuka vagyok, olyan, mint a többi apuka, csak sokkal menőbb” és ezek változatai, ahol a „tetovált” szó helyett állhat „motoros”, „sportos”, „szakállas” stb. De láttam már dalszövegeset is, a kedvencem viszont az, amelyiken egy végtelen hosszú lista szerepel, melynek címe: „Ezeknek kell megfelelned, hogy a lányommal randizhass”. Vannak külön pároknak gyártott édesebbnél édesebb, esetenként csipkelődő szövegek is. Ezek is nagyon jók, de lehet teljesen egyedit is kérni, ami személyessé teszi az ajándékot.

póló nyomtatás

Az elsőt a születésnapomra kaptam tőle, az egy franciaországi utunknak állított emléket azzal a felirattal, hogy „Bonjour, kismadár!”. Ez egy olyan poén, amit csak mi ketten értünk, megvan a története, de azt hiszem, tényleg csak mi találjuk viccesnek (tapasztalatunk alapján). A lényeg, hogy így lett a póló nyomtatás egy hobbi nálunk és egy kedves kis közös szórakozás. Azóta én is többször adtam már neki nyomtatott pólót vicces, aranyos felirattal vagy képpel. Kész gyűjteményünk van már belőlük és nem hiszem, hogy közel a gyűjtögetés vége. Kézenfekvő és gyors megoldás és mindketten szeretjük, mert habár a hétköznapokban nem hordjuk őket például munkába, túrázáshoz vagy otthon, mindig az van rajtunk és jókat tudunk nevetni, mert felidézi a közös emlékeket. A legjobb benne, hogy az ajándékozás korábban nagy fejtörést okozott mindkettőnknek. Vajon tetszeni fog neki? Elég drága vagy esetleg túl drágának találja? Az ember ismerheti akármilyen jól a párját, évi 4-5 alkalommal ajándékot adni igazán nehéz egy hosszú távú kapcsolatban. Azóta már a közeli ismerősöknek, barátoknak és családtagoknak is többször adtunk nyomtatott pólót és nekik is tetszett, vagy legalábbis jól leplezték, ha nem. J Legutóbb a fiam kosáredzőjének kellett ajándékot választani és a szülőkkel való megbeszéléskor tarolt a nyomtatott póló ötlete, így azóta Tamás bácsi is „Legjobb edző” feliratú pólóban feszít az edzéseken és úgy látom rajta, hogy ez nagy büszkeséggel tölti el őt. Nekünk ez volt a célunk!