Minden rosszban van valami jó

Amikor még kicsi voltam, minden nyáron eltöltöttünk majdnem egy teljes hónapot a nagyszüleim nyaralójában. Ez volt a kedvenc időszakom az egész évben, mindig ezt vártam. Ezekben a hetekben nem csak a mi szűk családunk, de unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik is gyakran leutaztak. Mindig nagyon élveztem, hogy sokan vagyunk, és egyszer sem unatkoztam. A többi gyerekkel együtt hatalmas focimeccseket rendeztünk a strand mögött lévő homokos pályán. Minél többen voltunk, annál jobb volt, ezért gyakran “felvettünk” a csapatba idegen gyerekeket is, akik éppen ott nyaraltak. Nap közben általában a strandon voltunk és fürödtünk.

A felnőttek úszni mentek, mi pedig vízicsatároztunk. Legtöbbször a gumimatrac birtoklásáért folyt a küzdelem. Legszebb gyerekkori emlékeim ezek a nyarak. Azon a szokáson, hogy minden nyáron elutazunk a nyaralóba, a mai napig nem változtattunk. Most már nincs annyi szabadidőnk, mint kiskorunkban volt, ezért sajnos csak rövidebb időszakokra tudunk találkozni. A jó hangulat azonban mit sem változott. Mivel már nem egy autóval megyünk, mindenki megtalálja a számára éppen legmegfelelőbb módot az utazásra.

Az egyik unokatesóm például tavaly lebiciklizett Budapestről a nyaralóig. Ha jól tudom, egy fogadás miatt vágott bele ebbe a kalandba, de végül olyan jól sikerült, hogy idén már többen is csatlakoztunk hozzá. Még az is lehet, hogy minden éveben szervezünk majd egy ilyen túrát, és kihívásként tekintünk rá. Apukám is kihasználja, hogy már nem kell a családi autót vezetnie: ő motorral érkezik nyaralni. Már régóta szenvedélye a motorozás, de amíg kisebbek voltunk, nem annyira hódolhatott neki. Mióta szinte mindenki külön utazik, ő is kihasználja a lehetőséget. A tavalyi évben nagy ijedtség ért minket: defektet kapott a motor, és apukám is megsérült a balesetben. Szerencsére nem lett komolyabb baja, azonban a motor kereke teljesen tönkrement. Hazafelé egy szállítót kellett bérelnünk, otthon pedig elkezdtünk utánanézni, hogy hol lehetne új kereket vásárolni a motorhoz.

Hosszas kutatás után rátaláltunk egy weboldalra, a motortire.hu-ra. Azt rögtön láttuk, hogy a motortire webáruház motorgumik széles választékával várja a vásárlóit. Szerencsére nagyon sokféle márkához elérhetők a gumik. Apukámnak Chopper motorja van. A pontos típusát nem tudom, csak annyit hogy piros. Ő azonban szerencsére nálam sokkal jobban ért a motorokhoz, így gyorsan megtalálta azt a kategóriát, amire szüksége volt. Ebben a segítségére volt a honlap tetején található részletes kereső. Itt sok szempont alapján szűrhetjük, hogy milyen kereket keresünk. Beállíthatjuk, hogy hány cm szélességű, vastagságú, átmérőjű legyen. Azt is kiválaszthatjuk, hogy új vagy használt gumit szeretnénk. Ez nagyon hasznos lehet azok számára, akik esetleg anyagi okok miatt nem engedhetik meg maguknak az új termék vásárlását. Márka és kategória szerint is szűrhetjük az eredményeket. A kategóriák között számos lehetőség közül választhatunk. Van például utcai, verseny, városi, utánfutó, elektromos vagy egészségügyi jármű, cross, classic, és még sok más.

A motorgumikhoz fényképeket és természetesen árakat is csatoltak. A fényképeket nagyon fontosnak tartom, nem csak itt, de minden más webáruház esetében is. A motortire webáruház oldalán a képek élesek, jól láthatóak, és egyértelműek. Sokat segítenek abban, hogy a jövőbeni ügyfelek el tudják dönteni, tetszik-e nekik az adott termék. Én személy szerint nagyon fontosnak tartom a képes illusztrációkat minden internetes felületnél. Ugyan motorkereket még sosem vettem, ellenben nagyon szeretek online rendelni. Egyszerű és gyors megoldásnak tartom, és az online bankkártyás fizetés is nagyon könnyen megy. Azonban ha egy adott termék vagy szolgáltatás bemutatásánál nem használnak képeket, nem valószínű hogy meg fogom rendelni. Apukámnál is azt láttam, hogy a megadott paraméterek és a márka mellett a képeket is sokat nézegette, mielőtt kiválasztotta hogy melyik gumit fogja megvenni.

A motortire webáruház vásárlási és szállítási feltételeit is megtekintettük. Megtudtuk, hogy szállítójuk az MPL, amely minden hétköznap reggel 8 és délután 5 között juttattja el a csomagokat a címzettekhez. A szállítás során a telefonszámunkat megadják futárnak, és fordítva is: a szállító cég és a futár elérhetőségét mi is tudjuk, így bármikor megkereshetjük őket, ha valamilyen kérésünk vagy problémánk lenne. A szállítási díjat szintén feltüntették ezen az oldalon.

Mivel mi motorgumi vásárlás miatt kerestük fel a weboldalt, csak később vettük észre, hogy a honlapon motorgumi és robogó gumi szerelés, sőt még autószerviz is elérhető. Ez kifejezetten sokat segíthet azoknak, akik szerencsésebben járnak és nincs szükségük teljes kerékcserére. A sokoldalú felületek nagyon hasznosak, mivel több szolgáltatást vehetünk igénybe, és több terméket vásárolhatunk meg egy helyen. Ezzel elkerülhetjük a hosszadalmas keresgélést különböző oldalak után. Emellett a bizalmunk is könnyebben kialakul egy olyan felület felé, ahonnan egyszer már igénybe vettünk egy jó minőségű szolgáltatást, vagy hozzájutottunk egy kiváló termékhez.

Ahhoz, hogy az autószervizről többet tudjunk meg, egy másik honlapot kell meglátogatnunk, amelynek a linkjét elhelyezték az erre szolgáló oldalon. Röviden azonban itt is ismertetik a szervizt, ahol bármilyen típusú autót tudnak fogadni és teljes körű szervizzel várják az ügyfeleket. Ha a “Motorgumi szerelés” feliratra kattintunk, részletesebb leírást láthatunk. A szervizben nem csak hirtelen keletkezett problémák javításával foglalkoznak, hanem rendszeres ellenőrzéssel is. A szerelésről YouTube videót is megnézhetünk, valamint a szerelőműhelyről készült képet is elhelyeztek itt.

Mint ahogy már korábban is kitértem rá, a képek elengedhetetlen részét képezik egy jó weboldalnak. Ha pedig pluszban még videókat is találunk, amelyek a szerviz belsejét, szerelési folyamatokat, vagy bármi egyebet mutatnak be, még nagyobb az esélye hogy erre a szerelőre esik majd a választásunk. Lejjebb felsorolják, hogy milyen problémák esetében érdemes gumiszerelőhöz fordulni, és milyen ellenőrzésekre lehet szükség. Az árlistát is megtekinthetjük itt, valamint arról is tájékoztatnak, hogy máshol vásárolt gumiabroncs javítása sem akadály a számukra. A robogó gumi szerelésről olvasva megtudtuk, hogy van lehetőség törzsvásárlói kártya igénylésére. Ezt az első vásárlásunk vagy szerelésünk után tehetjük meg, és a későbbiekben 10%-os kedvezményt biztosít.

A “Kapcsolat” cím alatt találhatjuk meg a cég alap adatait. Innen tudtuk meg például azt is, hogy a cég teljes neve Taylor Gumi-és Klímaszerviz Kft. A szerviz helyszíne Budapesten, a 19. kerületben van. A nyitvatartásuk 8-17 minden hétköznapon. Hétvégéken zárva tartanak. Megtalálható még itt a telefonszámuk, az email címük, az adószámuk, a cégjegyzék számuk, valamint a bankszámla számuk is.

Időpontot azonban nem csak telefonon, hanem online is foglalhatunk. Erre a célra egy külön elektronikus időpont foglaló rendszer áll a rendelkezésünkre. A foglaláshoz ki kell választanunk, hogy milyen járművel érkeznénk, milyen szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, illetve meg kell adni a nevünket és az elérhetőségünket. Az online időpontfoglalást nagyon hasznos dolognak tartom, mert bárhonnan és bármikor használható, és elkerülhető vele a sorban állás.

Végül is, minden rosszban van valami jó: ha nem történik meg az a baleset a motorral, nem találtunk volna rá a motortire webáruházra és szervizre sem. Márpedig később még nagyon hasznos lehet, ugyanis apukám minden bizonnyal ezután is motorral fog közlekedni-reméljük, hogy balesetek nélkül.