Munka közben is kifogyhat a tintapatron

Lassan megkezdődik a tavaszi időszak, ilyenkor általában fokozottan belelendülnek az emberek a felújításba, hogy nyárra minden szép és nett legyen az otthonukban és a környezetükben. Ilyenkor vágnak bele a nagyobb lélegzetvételű feladatoknak, mint például tipikusan a szigetelés vagy a gipszkartonozás, festés és mázolás, falbontás és újjáépítés és igazából a végtelenségig bővíthetném ezt a listát. Az ilyen nagyobb felújítások alkalmával hajlamos az ember minden más hétköznapi teendőt egy kicsit elfelejteni és csak azzal foglalkozni, hogy végre legyen körülötte rend. Ez valahol teljesen érthető, hiszen normál esetben mindannyian törekszünk a harmóniára, meg hát káoszban elég nehéz gondolkozni és mindent észben tartani egyszerre. Éppen így történhetett meg velem is az, hogy megfeledkeztem az egészen hétköznapi teendőimről.

Nagy fába vágtuk a fejszénket otthon a szüleim házánál, mert magunkat gipszkartonozunk le egy részt a dolgozó szobából. Ezzel még talán semmi gond nem lenne, de annyira idő és figyelemigényes tevékenység ez, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy a nyomtatóból kifogyott a patron, anyukámnak meg mindennap krízishelyzet van, hogy hogy nyomtat a gyerekeknek dolgozatot az iskolába. Mert ugye, mint tudjuk, az iskolában erre nincs lehetőség, csóró vidéki intézmény révén, otthon a saját pénzünkön nyomtatjuk azokat az áldott matek dolgozatokat hétről-hétre, mindig. Éppen ezért a családi béke megőrzése érdekében gyorsan rákerestem a neten, hogy hol kapható Epson tintapatron és találtam egy elképesztő oldalt, ahol az én szememmel nézve nagyjából végtelen mennyiségű különböző tintapatron érhető el. Sosem gondoltam volna, hogy ezekből ennyiféle létezik, bár ez persze csak rólam állít ki szegénységi bizonyítványt, de hát wow! Csak ehhez az egy márkához van vagy 150! Lehet, hogy eddig egy burokban éltem és most ezzel megnyílt számomra egy új, eddig ismeretlen világ. Az semmi, hogy ebből ennyi lehetőséget árulnak, de nem csak Epson gépek alkatrészeivel foglalkoznak, elérhető még náluk többek között Canon, Xerox, Lexmark, Philips, HP, Sony, Panasonic, Samsung, Sharp, Ricoh és még sok-sok más gyártó terméke is.

Miután tudtam a pontos termékkódot a mostani tintapatronról, a keresésem pillanatok alatt eredményes volt. Ha viszont nem tudtam volna, akkor sincs semmi gond, több másik paraméter alapján is eljuthattam volna ugyanerre a találatra hasonló módon pillanatok alatt. Nagyon kényelmes és felhasználóbarát keresőmotorral dolgozik az oldal, ez nagyban megkönnyítette a munkám. Ami még különösen tetszett, a pénztárcámnak meg pláne, hogy nem csak eredeti HP, Canon, Epson stb. által gyártott eredeti termékeket forgalmaznak, hanem utángyártott verziókat is. Ezek egyébként sok esetben teljesen ugyanazon a gyártósoron készülnek, mint az eredeti márkajelzéssel ellátottak, csak mondjuk jelentősen kevesebbet kérnek értük, mert nincs rajta a logó, így a nevet nem kell megfizetni. Hát én ilyen termékekből pakoltam be a virtuális kosaramba néhányat, hogy a következő időszakra biztosított legyen a folyamatos matematika dolgozat-ellátottság a tanintézményben. Nehogy a kis nebulók fejlődése ezen múljon!

Mivel nagy munkában voltunk, egyértelműen olyan webshopot kerestem, ahol hamar házhoz is szállítanak. Mivel még 12 óra előtt sikerült megrendelnem a termékeket és mindegyik raktáron volt, nem kellett különösebben várnom, másnap már hozta is a futár. A GLS futárszolgálattal vannak szerződésben, aminek külön örültem, mert velük még soha semmilyen fennakadásom nem volt. A kiszállítás napjának reggelén megkapom az értesítést, hogy csomagot hoznak nekem egy adott idősávban és általában hozzák is az ígért módon. Ha pedig nem, arról eddig mindig értesített a futár telefonon. Most sem volt ez másképp, a megrendelést követő napon már a kezemben volt a termék és szerelhettem is be a helyére, hogy pöröghessenek a friss ropogós matek dolik. A kiszállítás egyébként teljesen ingyen volt. Illetve ha mélyen magamba nézek és őszinte akarok lenni inkább úgy mondanám, hogy megfizettem a többszörösét az árban.

Végiggörgetve a weboldalt egészen széles skálán foglalkoznak nyomtató alkatrészekkel, aminek különösen örülök, mert az én otthonomban is van egy tintapatronos és egy lézeres készülék is. Ha esetleg mindkettőben egyszerre cserélendő a patron és a toner, az bizony elég nagy érvágás tud lenni, de erről az oldalról így, hogy tudok utángyártott termékeket is rendelni, talán egy fokkal olcsóbban megúszhatnék egy ilyen bulit. Minden esetre nagyon tetszett, hogy minél többet rendelek valamiből, annál jobb darabáron kapom, mert már a második darabtól kedvezmény jár. Ilyen összegű termékeknél ez bármilyen kicsi kedvezmény, akkor is nagyon jól tud jönni, hiszen pénzből élünk. Különösen nagy dolognak tartom, hogy olyan oldalt kreáltak, ami egy teljesen laikus nő számára is könnyen kezelhető és hamar megtaláltam rajta, amit kerestem. Legközelebb azért remélem, hogy nem marad minden az utolsó pillanatra és nem felejtjük el a mindennapok dolgait csak azért, mert egy kicsit máshová kerül a fókusz.