Nyaraljunk könnyedén az új diákmunkánkkal

A nyaraló birtoklása egy olyan privilégium, amit nem sok ember élhet meg. Én éppen ezért vagyok olyan hálás, hogy a nagymamámék a Balatonon laktak. El sem tudnám képzelni, hogy mennyire más lett volna az életem a Balaton nélkül. Mivel számomra ez a hely nem csak egyszerűen a nyaralást és a kikapcsolódást jelentette. Ez volt az én kis menedékem a világ gondjai elől. Nem számított, hogy éppen iskola, vagy strandszezon volt, ha olyan kedvem volt, elég volt csak felszállnom péntek délután egy távolsági buszra és pár órán belül már ott is voltam.

Emlékszem egyébként, hogy ezeken az utakon is mennyi élményt szereztem. Mivel tényleg legalább három óra volt, mire odaértünk, ezért sok albumot ezen a buszjáraton hallgattam meg. A zene pedig azóta is nagyon komoly része az életemnek. Ráadásul mivel gerincferdüléssel lettem diagnosztizálva egész fiatalon, még 90 százalékos jeggyel is utazhattam. Ennek köszönhetően pedig 300 forintból el tudtam jutni a Balatonra.

Miután leértem, a legkülönfélébb dolgokat csináltam. Középiskolás koromban ez főként azt jelentette, hogy otthon maradtam és írtam, olvastam, vagy játszottam valamilyen játékkal. Ez elsőre nem hangzik olyan extrának, de az egész helyben volt valami időtlen és békés. Azt éreztem, hogy itt biztonságban vagyok és nem számít, hogy azokkal a dolgokkal ütöm el az időt, amik akkoriban tényleg érdekeltek. Az érdekes azonban az, hogy talán a Balaton volt az első hely, ahol elkezdtem edzeni is. Volt egy régi biciklim, amit apámtól örököltem és ha kedvem támadt, elindultam a Balatont körülvevő bicikliutak egyikén. Nem volt konkrét célom ezeken az utakon, viszont sokszor új településeket fedeztem fel. Lehet, hogy autóval már korábban elhaladtunk mellettük, de akkor és ott teljesen más megvilágításba helyeződtek. Sosem felejtem el azokat a csodás estéket, mikor a naplementében éppen hazafelé tartottam. Persze ehhez mindig társult néhány szúnyog is, de ahogy annyi minden más, idővel ezek az emlékek is megszépültek.

Különösen a mostani életemből visszatekintve tűnik igazán idillinek ez az élethelyzet. Tavaly ugyanis elkezdtem az egyetemet és ekkor jöttem rá, hogy mennyire szüksége van az embernek pénzre. A szüleim persze támogattak, de nem akartam túl nagy teher lenni a számukra. Éppen ezért elhatároztam magam, hogy találni fogok egy olyan diákmunkát, ami illik is a tanulmányaimhoz. A probléma csak az volt, hogy nem tudtam, hogy hol keressek. Az egyik barátom azonban azt mondta nekem, hogy ha érdekelne it diákmunka budapest területén, akkor nézzek fel a Topiwork nevű oldalra. Neki korábban már bevált és csak pozitív tapasztalatai voltak ezzel az iskolaszövetkezettel.

Kaptam is a lehetőségen, de előtte egy kicsit le akartam tesztelni. Miután hazaértem, beírtam a keresőbe, hogy it diákmunka budapest és teljesen le voltam döbbenve, mikor az elsők között rátaláltam a Topiwork nevű oldalra. Nagyon megörültem annak, hogy nem kellett túl sokat tekergetnem ahhoz, hogy elérjem őket. Nem tudtam azonban ekkor még, hogy ez csak a kezdete lesz egy csomó kellemes meglepetésnek.

A következő akkor ért, mikor felléptem az oldalukra. Az interneten szerintem most már mindenki hozzá van szokva ahhoz, hogy a cégek minden egyes percből próbálnak pénzt kisajtolni. A Topiwork oldalán azonban nem kellett idegesítő reklámokkal hadakoznunk. Az oldalra fellépve azonnal át tudjuk tekinteni a fő funkciókat és az igényes design sem fogja elterelni a figyelmünket arról, ami fontos számunkra.

Ez pedig a diákmunka kereső lesz. Ennek segítségével a lehető leggyorsabban tudunk diákmunkát találni. Nem számít, hogy az it diákmunka budapest területén foglalkoztat minket, vagy más egyéb munkalehetőségek, a Topiwork oldalán biztos lesz valami, ami megragadja a figyelmünket. Plusz öröm, hogy a diákmunka kereső használata is nagyon egyszerű és magától értetődő.

Három főbb szempont alapján kereshetünk. Ha tudjuk, hogy milyen munkát szeretnénk vállalni, akkor nagyon egyszerű dolgunk lesz. Simán csak be kell írnunk az adott munka megnevezését az első sorba és meg is kapunk mindent, ami ehhez a leíráshoz illeszkedik. Ettől függetlenül figyeljünk a következő sorra is, ahol be tudjuk állítani azt, hogy milyen városban szeretnénk munkát vállalni. Ezzel rengeteg olyan találatot tudunk kiszűrni, ami a helyszín miatt nem lenne releváns számunkra.

Természetesen a Topiwork azonban azokra is gondolt, akik még nem látják maguk előtt annyira, hogy a jövőben milyen munka lenne számukra az ideális. Éppen erre találták ki a kategóriák rendszerét. Ennek segítségével ki tudunk választani egy nagyobb címkét, ami alá hasonló munkák vannak gyűjtve. Ha gazdasági munka érdekel például minket, akkor elég csak rákattintani az ehhez tartozó feliratra és máris végig tudjuk tekinteni, hogy ebben a kategóriában milyen munkák érhetők el a Topiwork oldalán.

Az it diákmunka budapest keresésem kapcsán azonban tudhatjátok, hogy engem milyen típusú munka érdekelt. Meg is néztem, hogy milyen ajánlatok vannak és felcsillant a szemem, mikor lenyílt a lista. Rengeteg lehetőségem volt, de aminek még jobban örültem, hogy a legfőbb információk azonnal fel voltak tüntetve a munkával kapcsolatban.

Tehát, ha tudni szeretnénk, hogy hány órát kell majd dolgoznunk, vagy, hogy ezt mennyi bérért fogjuk tenni, akkor nem kell nagyítóval kutatnunk. Különösen az órabéreknek örültem, hiszen ez egy olyan titok szokott lenni, amit a munkáltató sokszor csak az interjú végén közöl velünk. Így azonban nem kellett amiatt aggódni, hogy az időnket egy olyan munkahellyel vesztegetjük, ami amúgy sem felelne meg az elvárásainknak.

Ezek azonban csak a főbb infók voltak. Ha kíváncsiak vagyunk az adott munkakör pontosabb leírására, akkor erről is olvashatunk. Egyszerűen csak válasszuk ki az adott munkát és le fog nyílni egy tömör tájékoztató. Itt végigvehetjük az összes pontot és nem a munkahelyen fogunk meglepődni, hogy az elvont megnevezés valójában milyen munkakört takart.

Az előbb felsorolt dolgok miatt rendkívül hamar találtam egy olyan munkát, ami megtetszett. Ez azonban természetesen csak az első lépés a munkaszerzés során. A neheze csak ezután jön. Jelentkezni akartam a munkára, amihez természetesen először regisztrálnom kellett a Topiwork oldalán. De természetesen ez sem különösebben bonyolult és az oldal logikusan végigvezet minket az összes többi lépésen is. A regisztráció segítségével pedig egy csomó olyan infót megadhatunk a Topiwork-nek, amiket ezután már nem kell majd a telefonban elmondanunk.

Kész is voltam az egésszel és most jött a legfélelmetesebb rész: a bizonytalan várakozás. Korábban már történt velem olyan, hogy több hónapig nem kerestek fel a munkáltatók. A Topiwork oldalán azonban már pár nap után felvették velem a kapcsolatot és meg is kaptam a munkát. Az it diákmunka budapest területén nagyszerű és ezt mind a Topiwork csapatának köszönhetem.