Nyaraló javítás autóponyvával

Legutóbb autóval mentünk le a Velencei-tó környéki kis nyaralónkba, és mit ne mondjak, rendesen megszívtam volna, ha nincs nálam az autóponyva…

Meg kell hagyni, nyaranta nagyon sokat járunk le a nyaralónkba, egyszerűen imádjuk a Velencei-tó környékét. A ház ugyan vonattal sincs messze Budapesttől, mi mégis jobban szeretünk autóval menni – hiszen, ha lent töltünk egy hétvégét, igazi nyaralásra rendezkedünk be, és minden van nálunk, ami csak kellhet: strandpapucs, strandlabda, gumimatrac, amit csak el lehet képzelni. Ilyenkor persze jól jön, ha az ember autóval indul neki az útnak. A telek egyetlen hátránya, hogy garázs vagy kocsibeálló nem tartozik hozzá, így kénytelen vagyok az utcán parkolni, ahol a tűző nap könnyen kárt tehetne az autóban a ragyogó napsütésben. Nemrég azonban találtam egy autóponyvát, amit UV réteg fed, így 100%-ban véd a naptól.

De nem is nyáron jártam volna igazán pórul, ha nincs nálam az autóponyva, hanem most, a téli időszakban. Ahhoz ugyanis, hogy a kellőképpen kényelembe helyezhessük magunkat a nyaralóbán a nyár folyamán, telente mindig eszközölünk rajta egy kis felújítást itt-ott. Így aztán télen is sokat közlekedünk az otthonunk és a nyaralónk között autóval (sokkal praktikusabb a hátsó ülésre behajítani a szerszámosládát, és meg sem állni Velencéig!). A fagyos, jeges időben azonban jócskán takaríthatnám az autót, ha nem fedném le a ponyvával. A takaró szerencsére tökéletesen szigetel, így ha esik, ha fúj, ha fagy, többé nem számít – az autónak semmi baja nem lesz, egy karcolás, annyi sem látszik meg rajta! Ráadásul a madárürülék ellen is védve vagyok, így hosszú perceket spórolhatok az induláson… A ponyvát polietilén réteg fedi, így nincs az az esőcsepp, ami behatolhat rajta, maximális védelmet nyújt mindenféle ázás ellen.

Persze bármikor előfordulhatna, hogy egy erősebb szél felkapja a ponyvát az autóról, és akkor uccu neki! futhatunk a jól bevált autóponyva után, hátha megtaláljuk valahol… Illetve csak futhatnánk, de szerencsére a ponyvát olyan erős zsinór rögzíti az alján, hogy nincs az a szélvihar, ami így kibabrálhatna velünk! Szerencsére a felhelyezéssel és a levétellel sincs sok gond: a takaró egészen picire összehajtogatható, és pár perc alatt felhelyezhető. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy nekem a Sziget fesztiválon is órákig tart sátrat verni, képzelhetitek, hogy egy ponyvával is mit összeművelhetek… ezzel mégis sikerül, márpedig, ha nekem sikerül, nektek is menni fog! Ugye ti is vesztek egyet a csomagtartóba?