Nyaralóm és robogóm a napsütötte Toszkánában

Kislány korom óta imádom a kis kellemes hangulatú, egyszerű és kedves történeteket, főleg, ha külföldi tájakról szól. Ilyen a kedvenc filmem is, a Napsütötte Toszkána. Egyszer elvittek a szüleim arra az olasz vidékre, ami annyira lenyűgözött engem a filmben. Sajnos tényleg kislány voltam még, így azért még mindig más szemmel néztem az ottani életet, mint ahogy azt most teszem. Ezt azért mondom ilyen biztosan, mert nem mondtam le az álmomról!

Mostanra sikerült megteremtenem azt, ami hozzásegített a legnagyobb dologhoz, amit elérhettem: van egy nyaralóm Toszkánában! Persze elég kicsike, rozoga és télen nem érdemes még túl sokáig időzni benne, de majd idővel változni fog ez is. Egyszerűen imádom, pedig majdnem lemondtam róla. Az új löketet az adta meg, hogy elkezdtek érdekelni a robogók. Mármint a szép és stílusos robogók. Itthon még csak ki sem tudtam próbálni sosem, mert a nagyvárosi forgalom kevésbé adja meg azt a felemelő érzést, mint amikor a szőlőföldek és régi városkák között roboghatsz végig. Itt mindenki dudál és rohan.

Aztán úgy 6-7 évvel ezelőtt visszamentem Toszkánába a családommal. Semmi komoly, csak egy kis elvonulásra és kikapcsolódásra vágytunk. Épp az egyik utcán sétálgattam, amikor megláttam egy feliratot. Nem emlékszem pontosan, de valami ilyesmi lehetett: “Mindent a motor jogosítvány kategóriákról – gyorsan, röviden, érthetően”. Még aznap megtaláltam a legszebb robogót, amit valaha láttam! Persze ezzel ott helyben még nem tudtam mit kezdeni, csak abban voltam biztos, hogy itthon végre neki kell állnom az álmom megvalósításához. Szerencsére a családom támogatott ebben.

Mindent  a motor jogosítvány kategóriákról – gyorsan, röviden, érthetően

Mindenféle robogónak és szabálynak utána néztem, de végül arra jutottam, hogy a legegyszerűbb az lesz, ha itthon megszerzem a jogosítványt, majd kint megveszem az álomrobogót, amint lesz egy nyaralóm ott. Így is lett!

A nagy keresgélés közben szembe jött velem egy hirdetés, ami nagyon hasonlított arra, amit még a legutóbbi nyaralásnál láttam. Legalábbis ugyanolyan hatással volt rám.

Mindent a motor jogosítvány kategóriákról – gyorsan, röviden, érthetően

Éppen ez kellett nekem! Minden szükséges információt egy helyen megtaláltam. Megtudtam, hogy nekem az AM kategóriás jogosítvány kell, amivel robogót és mopedet is vezethetek. Majd pedig ha később úgy döntök, hogy 125 köbcentiméteres hengerűrtartalomú kismotort vezetnék, akkor kategóriát is válthatok ugyanezen a cégen keresztül informálódva. Persze csak a családom tudja, hogy nem az adrenalin a lényeg, hanem a toszkán tájak, az ottani városok és emberek, és az érzés, amit mindez kivált belőlem. Azóta már használtam is párszor azt a csodás robogót az olasz vidéken, sőt a férjem is nagyon érdeklődik a motorvezetés iránt, míg a gyerekeimet pedig mindinkább a kis kunyhószerű nyaralónk vonzza.