Nyaralóra is lehet napelemet szereltetni?

Szomszédomék rendelkeznek egy nyaralóval, és mivel 20 éve élünk egymás mellett jószomszédi viszonyban, ezért már jó 15 éve én és a családom részére minden évben nyaranta átengedi részünkre a nyaralót. Ez a nyaraló kölcsönadása majdnem 2 hétre szokott történni. A ház csuda környezetben van, egy kis ékszerdoboz a természet közepén. Kis szobák találhatók benne, és minden felszerelés, amely a passzív pihenés és kikapcsolódás elengedhetetlen feltételei. Nem csoda, hogy mi és a szomszédaink is nagyon szeretünk oda járni. Kirándulások indíthatók a házból és a part is nagyon közel van. Minden adott ahhoz, hogy teljes mértékű legyen a szabadság. Hogy ha kedvünk támad túrázni, dombos erdők találhatóak, ha pedig nagyon meleg van, akkor pedig a rekkenő hőségben tartózkodunk ott, akkor pedig a víz és a vízpart nyújt kis felfrissülést. Mindenképpen nagyon praktikus egy nyaraló megléte hiszen a városból nagyon jó kiszakadni, a forgatagból egy nyugisabb, és tisztább levegőjű környezetbe érkezni, ahol mindent el lehet felejteni. A szomszédomék minden évben valami felújítást végeznek ezen a kis házon, nem csak állagmegóvás tekintetében, hanem korszerűsítik is rendszeresen a kis házat. Előző évben kis ház tetejét cserélték le, nem titkolt szándékuk volt, hogy a tetőcsere az első lépése annak, hogy az új tetőre, mely nagyobb teherbírású is, a későbbiek folyamán egy napelem rendszer kerül majd felhelyezésre, és beüzemelésre. A napelem rendszer beszerzése és felszereltetése egy évvel később történt meg, csupán azért mert a legjobb kivitelezőt szerették volna megtalálni, aki remek minőségű terméket forgalmaz, kiváló áron, és mindezen feltételek mellett remek áron is kínálja a napelemeket és annak felszerelését.

A napelemek ára szerintem minden család életében fontos, akik azzal a gondolattal kacérkodnak, hogy napelem rendszert szereltetnek fel a házuk tetejére. Ezen napelemek ára, az évek során mindenképpen megtérül majd, csak ki kell várni.

Természetesen ahogyan mindenki, így szomszédomék döntését is, egy kutatómunka előzte meg, miszerint egy átfogó képet szerettek volna kapni arról, hogy a napelem rendszerek piaca milyen is, valamint azzal is szerettek volna tisztába jönni a választásuk előtt, hogy milyen típusú napelemet érdemes felszereltetni a kis nyaralójuk tetejére. Elsődleges céljuk az volt, hogy amit használnak energiát a nyaralóban töltött idejük alatt- ez javarészt kiteszi az egész évet, mivel mindig valakik tartózkodnak a nyaralóban-, azt a napelem rendszer kitermelje. Nem voltak elrugaszkodott ötleteik, hogy nagy teherbírású, és olyan legyen a napelem, hogy még a rendszerbe is vissza tudjon táplálni, egyszerűen a saját igényeiket szerették volna kielégíteni, azzal, hogy annyi energiát termeljen a napelem, hogy minden elektromos berendezés működni tudjon, egy új, alternatív, környezettudatos megoldás segítségével.

Nem mondanák magukat túlságosan környezettudatosnak, de szeretik úgy alakítani az életüket, hogy ha van egy lehetőség, amivel pénzt tudnak spórolni, és a spórolás – természetesen a befektetés után – még a környezet számára is jótékony hatással van, akkor igyekeznek ezekkel a lehetőséggel élni.
Amint az interneten tájékozódtak, úgy döntöttek, hogy ezen a tavaszon fel is szereltetnek egy napelem rendszert, már csak az volt a kérdés, hogy ezen kritériumokkal, melyeket összeszedtek az információ begyűjtésük alkalmával, lesz -e olyan cég, akik teljesíteni is tudják azt. Számos árajánlatot kértek, de egyik hely sem bizonyult befutónak, hogy onnan rendeljék meg a környezetbarát energia előállítójukat. Mígnem már majdnem feladva a keresést, csodaszámba menően egy cégre leltek, amely cég már az első pillantásra is szimpatikus volt számukra. A cég oldala nagyon összeszedett, olyan alapvető információkat tartalmaz, melyre egy napelem rendszer után érdeklődő személy csak kívánni tud. Egyszerűen megfogalmazva minden, a honlapkép nagyon letisztult, könnyen használható, mivel nincs túlzsúfolva. Így az idősebb korosztály is megtalálja a cég elérhetőségeit, hogy hogyan tud árajánlatot kérni tőlük, vagy éppen azt, hogy az érdeklődés kifejezése képen visszahívást is lehet kérni a cégtől.

Minden fórumon elérhető a cég, ezzel is megadva az esélyt arra, hogy az érdeklődő információhoz juthasson róluk, illetve a munkájukról, az általuk felszerelt napelem rendszerekről. Ami a szomszédomék számára nagyon megtetszett a cégben és honlapjában, hogy nem csak azt tüntetik fel, hogy milyen teljesítményű 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6 kW teljesítményű napelemeket forgalmaznak, hanem azt is, hogy a korábbi megrendelőik milyen véleménnyel vannak róluk és az általuk végzett munkáról. Így a szomszédomék is könnyebben tudtak döntésre jutni, hogy elégedett megrendelők véleményét tudták tanulmányozni, ami nagyon pozitív volt, hogy nem egy régióból érkeztek elismerő nyilatkozatok, hanem az ország egész területéről, minden kW teljesítményű napelem megtalálható volt a beszámolókban. Szuper dolog, hogy ennyire elégedettek egy céggel, így hát a szomszédomék is könnyebb szívvel kértek árajánlatot. Az árajánlat kérés, nagyon egyszerűen ment, mindenféle elérhetőség megadását követően, leírták, hogy mekkora tetőre szeretnének napelemet, valamint még plusz információként azt is mellékelték a szomszédomék az árajánlatkéréshez, hogy milyen fogyasztással bír a nyaraló. Ebből a cég rövid időn belül át tudta számolni és értékelni, hogy mely típusú rendszer lenne a legmegfelelőbb a szomszédomék nyaralójára.

A napelemek ára rendkívüli módon kedvező volt, ezért a szomszédomék nem gondolkodtak sokat azon, hogy elfogadják – e, eme ajánlatot vagy sem. Úgy szerették volna, hogy ha már a nyári szezonra készen is lesz, és a nyaraló tetején tündököl majd a napelem, ezért elfogadták az árajánlatot, és várták, hogy a cég jelentkezzen. Ez a jelentkezés a vártnál is rövidebb időn belül megtörtént, szinte nem is hitték el a szomszédomék, hogy hogyan lehet ilyen hamar sorra kerülniük.

A cég leszállítási és felszerelési időpont egyeztetés miatt kereste szomszédomékat, mindvégig nagyon rugalmasan kezelték az időbeosztást. A megrendelőikhez igazodván, azok munkaidejéhez, és szabadságához, hiszen a nyaralóba nem tudtak csak úgy odaugrani. Egy kisebb szervezés után, mindenkinek megfelelő időpontot sikerült találni. Nem volt kétség profi céget találtak és alig várták, hogy a szerelés időpontja elérkezzen. Amikor pedig ez az idő is eljött, a szerelő gárda pontosan megérkezett a nyaralóhoz, a megbeszélt időpontban ott voltak munkára készen. A munka bonyolultságához mérten, mindenki nagyon helyt állt, a tetőre felkerültek a napelemek, és a belső munkálatok vezetékek felszerelése és bekötése is megtörtént. A csapaton látszott, hogy nagyon összeszokott társaság, mindenki a másik keze alá dolgozott, így tudták elérni, hogy hihetetlen gyorsan készen legyenek.

A szomszédomék nagy megelégedettséggel viseltetnek azóta is, hiszen megtalálták a piacon található legjobb napelemeket felszerelő céget, akik pontosan szállítanak és precízen szerelnek, mindezt még tetőzvén remek áron is dolgoznak. Azóta is minden szomszédnak a lakókörnyezetünkben ajánlják a céget és az a tervük, hogy a nyaralójuk napelem rendszer kiépítésének sikerén felbuzdulva a családi házuk tetejére is szereltetnek napelemeket.