Szuper salgó polcokat rendeltünk a nyaralóba!

A bátyámmal közösen örököltünk egy nyaralót a nagymama testvérétől. Neki nem voltak gyerekei, ezért minket kényeztetett úgy mindig is, mintha az unokái lennénk. Olyan volt, mint egy bónusz nagyszülő, ugyanúgy imádtuk, mint a testvérét, és a Lonci mamáékat.

És most, gyerekkorunk meghatározó helyszínét, a kis balatoni nyaralót, ránk hagyta. Az utóbbi években elég kihasználatlan volt, valahogy mindenki máshová ment pihenni, így elég sok mindent rendbe kellett hozni rajta.

Utolsó lépésként a kamra és a nappali, illetve a háló polcait cseréltük le, salgó polcokra. Én a munkahelyemen találkoztam ezzel az egyszerű, csavarmentes polctípussal, és azonnal beleszerettem a sokoldalúságába. Az összeszerelése nagyon egyszerű, jól terhelhető, könnyen az igényeink szerint szabható… Teherbírása akár 280 kiló is lehet polconként, és a polcokat három és fél milliméterenként állíthatjuk. Az Európai Unióban ez az egyik legelterjedtebb polc, ami a felhasználhatósági listáját végignézve nem is meglepő.

Mert otthon használhatjuk a kamrában, a garázsban, a pincében, a műhelyben, sőt, akár gardróbként vagy könyvespolcként is. Egy irodában pedig tökéletes az iratok számára, de akár a raktárba is. Mindemellett még a súlya is kicsi.

Azt gondolná az ember, hogy ez a horganyzott acél tényleg tök okés raktárba, irodába, garázsba, kamrába, de mégis, hogy mutat a nappaliban könyvespolcként? Vagy akár a hálóban, a ruháinkkal? Szerencsére a cég honlapja ezzel a kérdéssel kapcsolatban is szolgál válasszal: egy minigalériában mutatják be, hogy áll helyt a salgó polc a különböző felhasználási területeken, és megdöbbentően jól mutat egy minimalista dizájnnal jellemezhető szobában! Ez a galéria még a nappali és a háló felújítását illetően is adott jó ötleteket, de ez már igazán csak a hab volt a tortán.

A sűrűn állítható polcok mellé még egyéb kiegészítők könnyítik meg a rendszerezést a polcrendszeren. Választhatunk hozzá például oldalfalat, ha nem szeretnénk, hogy teljesen nyitott legyen. Vagy elválasztót, ami mondjuk segíti, hogy a pulcsi tornyok ne dőljenek egymásra. Címketartót, ami a kamrába tökéletes, így nem lesz többet rendetlenség. Vagy akár tárolókat, ami a kamrában kiváló lehet az apró csokiknak (nyami!), a gardróbban pedig a zokniknak.

salgó polc

A bátyámmal részletesen megbeszéltük, hogy hová milyen polcot, milyen kiegészítőkkel szeretnénk, és leadtuk a rendelést. A kiszállítás után pedig gyermeki örömmel álltunk neki az összeszerelésnek, melyhez valóban elég volt egy kalapács és egy munkavédelmi kesztyű.