Vettünk egy új kávéfőzőt az új nyaralónkba

Régebben, amikor még kicsi voltam, volt egy nyaralónk a velencei tónál. Nem tudom, hogy miért vették meg annak idején a szüleim, mert mint kiderült, nem szerették különösebben sosem, de úgy gondolták, hogy jó lesz az, ha lesznek gyerekeik és addigra úgyis helyre tudják pofozni. Hát, nem így lett. Persze nyaranta eltöltöttünk ott két-három hetet, de az igazság az, hogy mindig hamar meguntuk. Egyikünknek sem volt igazán kedve ott lenni és valamiért ezt a tavat sem szeretjük annyira. Úgyhogy a sorsa az lett, hogy eladták.

De idén, úgy tűnik, hogy új erőre kaptak, mert lecsaptak egy nagyon jó áron lévő nyaralóra, ráadásul a Balcsinál. Nagyon örültem, amikor mondták és nem csak azért, mert ezzel a nyaralásaim gyakorlatilag biztosítva lettek, hanem azért is, mert a nyugdíjas éveikben majd talán leköltözhetnek egy nyugisabb helyre. Persze, csak ha úgy gondolják. De az új háznak köszönhetően a lakásukban is lecserélték a bútorokat: nagyon sok minden került le a nyaralóba, az új dolgok pedig a lakásba. Amit semmiképp nem akartak levinni, az a kávéfőző volt. Mivel a szüleim nagy kávézók, így egy elég drága és minőségi gépük van otthon, de a nyaralóba természetesen megteszi egy olcsóbb is.

Legutóbb amikor náluk jártam, nem voltak otthon, de mivel volt egy javaslatom a kávégépre, így hagytam neki egy üzenetet: “Kávéfőző vásárlás – BestMarkt”. Korábban már én is vettem innen egy kávéfőzőt, elég jó áron és azóta is nagyon elégedett vagyok vele, úgyhogy gondoltam biztosan érdekelné őket. És igazam is lett.

Fel is keresték a BestMarkt webshopját a kávéfőzők miatt. Nem is vacilláltak sokat, hamar kiválasztottak egyet, körülbelül 18 ezer forintos értékben, és meg is rendelték. Bár az elején gondolkoztak rajta, hogy személyesen menjenek be a IX. kerületben található üzletükbe, de végül a házhozszállítás mellett döntöttek.

Ami egyébként szintén nagyon olcsó, mert csak 1490 forintba kerül.

Viszont, a szüleim annyira “elvesztek” ezen az oldalon, hogy két kávéfőzőt is vettek, az egyiket ugye tartalékba, meg hát “ki tudja meddig lesz ilyen olcsó” alapon. Mondtam nekik, hogy itt mindig fognak találni jó áron, de igazuk van, sosem lehet tudni. Az is igaz, hogy legalább ne egyforma a kettő, mert az egyik kapszulás, a másik meg kotyogós. Anyukám szerint ez azért is jó, mert nem mindenki szereti a kapszulásat és ha többen megyünk a nyaralóba, akkor az is tud majd kávézni, aki az “igazi” főzött kávét szereti. Kérdeztem, hogy mi lesz azokkal, akik a 2in1-t preferálja.

Azóta egyébként a nyaralóban ott figyel a két BestMarktnál vásárolt kávéfőző, és mindig van legalább 4 csomag instant kávé is. Hát, mit mondjak, ilyenek az anyukák.